Jafar Azimzadeh na twee maanden hongerstaking vrijgelaten

Jafar Azimzadeh, secretaris van de  Iraanse Vrije Arbeiders Vakbond, is na meer dan twee maanden hongerstaking vrijgelaten.

Omdat de gezondheid van de heer Azimzadeh na twee maanden hongerstaking zeer slecht was, heeft zijn advocaat aan de rechter van toezicht in de Evin gevangenis geschreven dat de fysieke conditie van zijn cliënt “zorgwekkend ” was en dat hij mogelijk “vitale functies” zou verliezen.

Woensdag hadden vakbonds- en mensenrechtenactivisten, en moeders en familieleden van politieke gevangenen in een protestdemonstratie de vrijlating van Jafar Azimzadeh geëist.

Foto: een van de protestacties van mensenrechtenactivisten en familie van politieke gevangenen in Iran voor de vrijlating en het redden van het leven van Jafar Azimzadeh

Jafar Azimzadeh was op 29 april, samen met arbeiders- en onderwijsactivisten, uit protest tegen het barbaarse optreden van de middeleeuwse dictatuur  van het Iraanse regime in hongerstaking gegaan.

In de afgelopen weken zijn Esmail Abdi en Manmoud Beheshti Langaroudi, leiders van de onderwijzersvakbond in Iran, evenals Mohammad Sadiq Kaboudvand, oprichter van de Koerdische Organisatie ter verdediging van de mensenrechten, na een hongerstaking en onder wijdverbreide internationale druk vrijgelaten.

De enorme en succesvolle campagne tegen de mensenrechtenschendingen in Iran en voor een snelle vrijlating van politieke gevangenen veroorzaakte een golf van hoop en nog meer inspanningen om het leven van andere onschuldige slachtoffers van de religieuze dictatuur in Iran te redden. Onze menselijke keten is in staat om de stem van de onschuldigen overal te laten horen; we kunnen de situatie veranderen en hen hun glimlach en hoop teruggeven.

Foto: Jafar Azimzadeh (links) en Esmail Abdi (rechts) die gelijk met de heer Azimzadeh in hongerstaking ging. De heer Abdi werd eerder vrijgelaten dan de heer Azimzadeh.