Aan het begin van het nieuwejaar denken we aan mensen die lijden,
aan daklozen van de aardbevingen en overstromingen,
aan diegenen die hun naasten bij de opstand van november om het leven zijn gekomen,
aan mensen die hun geliefden hebben verloren bij de door mullahs neergehaalde Ukrainse vliegtuig,

Onze harten zijn bij de weerloze mensen in Iran die onder Coronavirus lijden en door het nalatige en corrupte mullahsregime in de steek zijn gelaten.  Er gaat per minuut 1 besmette Iraniër dood aan coronavirus en het leven van 12000 politieke gevangenen onder wie veel mensenrechten activisten loopt gevaar.

Iran zal zonder meer van deze catastrofe overeind komen staan en haar 3000 jaar oude geschiedenis voortzetten en Iraniërs zullen coronastaat van de mullahs, die het gelukkige leven en vrede en vrijheid verhindert, overmeesteren.

Iran zal haar lot in trieste momenten van haar leven veranderen en opnieuw beginnen met de wederopbouw en de filosofie van de viering van de Nieuwe Dag “Nouroz” staat in teken van opnieuw beginnen.

Iraanse Nouroz begint met de lente en lente is symbool van groei, overvloed, hoop en ontwikkeling van de mens en natuur. We verwelkomen de lente en Nouroz. We feliciteren jullie de komst van de Nieuwe Dag en Nouroz, het eeuwenoude feest van Iran.

Gelukkig Nouroz

Mw H. Immami

Voorzitter van Stichting voor Mensenrechten Vrienden (SMV)