15 juli 2017-De veroordelingen maken deel uit van een nieuwe vervolgingscampagne van het islamitische regime in Iran, die vooral is gericht tegen Iraanse christenen met een moslimachtergrond. Het regime intensiveert de onderdrukking van religieuze minderheden.

In de Iraanse hoofdstad Teheran zijn nog meer christenen met de globale beschuldiging van “het in gevaar te brengen van de staatsveiligheid ” en “het organiseren van huiskerken” tot lange gevangenisstraffen veroordeeld. Pastor Victor Beth-Tamraz, Kaviyan Fallah-Mohammadi en Hadi Asgari werden veroordeeld tot 10 jaar, en Amin Afshar Naderi tot 15 jaar gevangisstraf.

De veroordelingen maken deel uit van een nieuwe vervolgingscampagne van het islamitische regime in Iran, die vooral gericht is tegen Iraanse christenen met een moslimachtergrond. Het regime heeft – in strijd met zijn verplichtingen krachtens het internationaal recht – de onderdrukking van religieuze minderheden aangescherpt.

Pastor Victor Beth-Tamraz (links) wordt al jaren vervolgd door het regime in Teheran. Hij wordt beschuldigd van “illegale verspreiding van het Evangelie.” De pastor heeft de Pinkster-Assyrische Kerk van Teheran geleid tot deze in 2009 door het regime werd opgeheven. Op 29 december 2014 werd pastor Victor gearresteerd toen hij thuis, samen met andere christenen Kerst vierde. Na enkele maanden werd hij op borgtocht vrijgelaten.

Op 26-08-2016 werd zijn zoon, Ramiel Beth-Tamraz samen met andere gemeenteleden gearresteerd. De arrestanten werden wekenlang zonder aanklacht in de