Op 15 en 17 juli werden Majid Asadi en Mohammad Banazadeh Amirkhizi vrijgelaten uit de gevreesde gevangenissen Evin en Rajai Shahr in Karaj.

De heer Majid Asadi werd in februari 2015 door de agenten van het Ministerie van Inlichtingen van het regime in Teheran in het huis van zijn vader in Karaj gearresteerd en overgebracht naar het detentiecentrum van het Ministerie van Inlichtingen, genaamd sectie 209 van de Evin-gevangenis. Hij werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en twee jaar ballingschap in Borazjan op beschuldiging van de onthullende activiteiten en ‘propaganda tegen het regime’.

Mohammad Benazadeh Amirkhizi werd in februari 2015 in zijn huis door veiligheidsagenten gearresteerd en veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf en 2 jaar ballingschap in de provincie Sistan en Baluchestan op beschuldiging van “activiteiten tegen de nationale veiligheid en propaganda tegen het regime”.