11-luli- 2022 – De religieuze dictator van Iran heeft in de afgelopen dagen vrouwen die tegen de verplichte hoofddoek zijn en families van martelaren van opstanden van november 2018 en 2019 en een groep filmmakers, kunstenaars, en culturele en arbeiders activisten, web loggers, eigenaren van Telegram sites en een aantal christenen en mensen van Bahaie geloof op een gewelddadige wijze gearresteerd.

Het hoofd van de Rechterlijke Macht van de Iraanse staat heeft vandaag duidelijk de verheviging van de huidige gewelddadige repressie handelingen toegegeven.

SMV veroordeeld stellig deze aanvallen en arrestaties en vraagt dat de Hoge Commissaris en Mensenrechten Raad en rapporteurs van de Verenigde Naties met spoed stappen onderneemt voor de vrijlating van alle arrestanten.

We benadrukken nogmaals de noodzaak om een internationaal onderzoeksteam te sturen om Iraanse gevangenissen te bezoeken en gevangenen te ontmoeten, vooral politieke gevangenen.