27 oktober 2022 – Mensenrechtenactivisten hebben meer slachtoffers van onderdrukking in Iran geïdentificeerd. Onder hen is de 17-jarige Arnica Qaem Magham, die stierf na brute slagen op het achterhoofd.

In Iran zijn veel universiteiten en scholen centra geworden van protest tegen de dictatuur. Studenten en leerlingen hebben genoeg van de tirannie en eisen hardnekkig vrijheid en mensenrechten. Zij riskeren hun leven omdat het regime de meest brute repressie gebruikt tegen de demonstranten. Troepen van het regime schieten met scherp op vreedzame demonstranten en slaan hen met extreem geweld. Zelfs kinderen en jongeren worden niet gespaard.

Een ander slachtoffer van dit geweld is het 17-jarige schoolmeisje Arnica Qaem Magham (foto). Zij stierf op 22 oktober in een ziekenhuis in Teheran als gevolg van slagen die haar door milities van het regime werden toegebracht tijdens een vreedzame protestbijeenkomst.

De slagen raakten haar van achteren en resulteerden in fatale verwondingen. De studente lag enkele dagen in coma voor ze stierf. De ouders werden geïntimideerd en bedreigd om te voorkomen dat zij de gewelddadige dood van hun dochter openbaar zouden maken.