29 oktober 2022 – De mensen in Iran die protesteren tegen de dictatuur riskeren hun leven omdat het regime de meest brute repressie gebruikt tegen de protesten. Troepen van het regime schieten met scherp op vreedzame demonstranten en slaan hen met extreem geweld. Onder de doden is de 21-jarige student Negin Abdolmaleki.

Negin Abdolmaleki (foto), student aan de Technische Universiteit van de westelijke Iraanse stad Hamedan, is op 19 oktober overleden. Ze had die dag deelgenomen aan vreedzame studentenprotesten. De milities van het regime gebruikten geweld tegen de protesten en sloegen Negin Abdolmaleki meerdere malen met wapenstokken op het hoofd.

De 21-jarige studente kon ontsnappen naar haar studentenhuis, maar overleed aan ernstige hoofdwonden.

Later is de militie ook het studentenhuis binnengedrongen en heeft zij de daar aanwezige studentes bedreigd met represailles als zij in het openbaar zouden spreken over de dood van hun medestudente.